tech_about_us

Die ZHAW School of Engineering gehört zu den führenden technischen Bildungs- und Forschungsinstitutionen in der Schweiz. 13 Institute und Zentren garantieren qualitativ hochstehende Ausbildung, Weiterbildung, Forschung und Entwicklung mit Schwerpunkt in den Bereichen Energie, Mobilität, Information und Gesundheit. Das Studienangebot orientiert sich an Bedürfnissen der Wirtschaft und vermittelt eine wissenschaftlich fundierte Ingenieurausbildung mit starkem Praxisbezug und interdisziplinärem Ansatz. Bereits 1874 als Technikum Winterthur gegründet, ist die School of Engineering eine traditionsreiche Ausbildungsstätte. Heute bildet sie eines von acht Departementen der ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.

Weitere Informationen für Studierende, die im Ausland studieren möchten

As one of the leading engineering faculties in Switzerland, the School of Engineering focuses on topics which will continue to be relevant in future. Our 13 institutes and centres guarantee superior-quality education, continuing professional training, and research and development with an emphasis on the areas of energy, mobility and health. The range of study programmes is oriented to the needs of businesses and the economy, and combines scientifically well-founded training as an engineer with a strong practical relevance and an interdisciplinary approach. Founded back in 1874 as the Technikum Winterthur, the School of Engineering is an institute of education with a rich tradition. Today, it forms one of eight departments of the ZHAW Zurich University of Applied Sciences.

Further information for guest students